The Observer Romania

Cand va fi vacanta de iarna pentru copii, 2023 - 2024. Afla datele exacte.

11/01/2024

 


Vacanta de iarna pentru copii are anul acesta cateva zile in plus fata de anii precedenti. Aceasta se intampla datorita schimbării structurii anului școlar, calendarului și noii minivacanțe de Sfântul Ioan și Bobotează. 

Iti detaliem mai jos cand va avea loc vacanta de iarna pentru copii 2023-2024.

Vacanta de iarna pentru copii incepe pe 23 decembrie

Multi copii vor intra în vacanța de iarna vineri, 23 decembrie, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, şi mai revin la cursuri luni abia pe data de 9 ianuarie 2024. Iar următoarea vacanță pe care o vor avea elevii va fi vacanța mobila, din luna februarie. Este vorba despre o săptămâna, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului Bucureşti, în perioada 6 – 26 februarie 2024. 

O noua minivacanta de iarna ar putea fi votata pentru parinti si copii

Între timp, dacă Parlamentul votează, mai există o minivacanță iarna de Bobotează şi Sfântul Ion (6 şi 7 ianuarie 2023), pe lângă minivacanţa de Mica Unire (24 ianuarie), pentru ca parintii sa petreaca zile libere alaturi de copii. Durata anului scolar in curs acesta va fi asemănător cu 2021, va avea tot 36 de săptămâni. 

Cum sa iti protejezi copilul de frig in aceasta vacanta de iarna - alege o geaca potrivita

Pentru ca se anunta o iarna rece, iar vacantele la munte sun in topul preferintelor parintilor si copiilor, asta inseamna ca trebuie sa pregatesti cu atentie bagajul pentru excursia pe care ai planificat-o. Daca ai in plan sa petreci timp in aer liber cu copilul tau in aceasta iarna, este bine sa alegi pentru acesta o geaca potrivita pentru copilul tau. Gecile de iarna pentru copii se gasesc in majoritatea magazinelor online si vestea buna este ca nici nu sunt foarte scumpe, astfel incat vei beneficia de modele deosebite la preturi decente. Cel mai bun site pentru oferte si reduceri la geci este geaca.online , pe care ti-l recomandam pentru a gasi un model deosebit de geaca pentru copii sau adulti, la preturi foarte bune.

Cand va incepe vacanta de iarna 2022?

Vacanta de iarna va incepe anul acesta la data de 23 Decembrie

Cand se va incheia vacanta de iarna a copiilor?

Vacanta de iarna a copiilor se va incheia pe data de 9 Ianuarie 2023