The Observer Romania

Iarna este mai aproape de Romania. A nins pe Transfagarasan.

06/12/2022

 


Iarna a sosit in Romania. Prima ninsoare a aceste toamne a cazut la Balea, iar soferii care se aflat pe Transfagarasan s-au bucurat de un strat de cativa centimetri de zapada, in luna noiembrie. Echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna este obligatorie in conditii de carosabil acoperit cu zapada. Meteorologii ne informeaza ca se asteapta ca temperaturile sa scada in continuare in perioada urmatoare, ajungandu-se la normalul perioadei.

Iarna va sosi si in restul Romaniei

Datorita scaderilor de temperaturi care vor avea loc in urmatoarea perioada, este posibil sa apara tot mai multe episoade de iarna si in alte zone ale tarii in perioada urmatoare. Politia Rutiera informeaza din nou soferii in legatura cu obligativitatea montarii anvelopelor de iarna in conditiile carosabilului de iarna, acoperit cu zapada.

In blocurile din Bucuresti si din restul Romaniei se asteapta ca in curand sa inceapa distribuirea agentului termic in apartamente, in conditiile in care in toata tara temperaturile nocturne au scazul sub 15 grade Celsius, pentru mai multe nopti, consecutiv.

Pana la inceperea distribuirii agentului termic in case, romanii se pot apara de frig alegand o geaca de iarna ieftina pentru barbati sau o geaca de iarna pentru dama, ieftina .