The Observer Romania

Avantajele achizitionarii unui antepremergator pentru copilul mic

06/12/2022

 


Un antepremergator reprezinta unul dintre accesoriile esentiale pentru un copil. Orice parinte isi doreste sa isi vada copilul mergand, vorbind si avand cele mai variate activitati de la o varsta cat mai frageda. Pentru aceasta, orice copil are nevoie de un mic ajutor, fie ca acesta vine de la parinti, de la mediul in care se dezvolta, dar si de la jucariile sau accesoriile pe care le foloseste.

Motivele pentru care merita investitia intr-un antepremergator

Un antepremergator este unul dintre cele mai cautate si apreciate accesorii pentru copii. Avantajele lui sunt multiple si contribuie in mod semnificativ la dezvoltarea fizica dar chiar si intelectuala a copilului. Un antepremergator potrivit, ales cu grija si adaptat la nevoile copilului poate sa fie de foarte mare ajutor in multe privinte. Acesta este un bun ajutor in ceea ce priveste dezvoltarea increderii in forte proprii, un sprijin pe care copilul stie ca se poate baza si in care are incredere. De asemenea, antepremergatorul este foarte util pentru ca intareste musculatura, fapt ce conduce la aparitia primilor pasi la o varsta mai mica, copilul fiind pregatit mai devreme sa se ridice in picioare si sa mearga. Din acest motiv, el va deveni curand mai independent si va fi capabil sa exploreze lumea din jurul sau, cu curiozitate si curaj, iar parintii pot avea incredere, pentru ca bazandu-se pe antepremergator copilul nu risca sa se accidenteze.

Care sunt si alte avantaje ale alegerii unui antepremergator

Dincolo de functia lui care conduce la dezvoltarea fizica a copilului si il ajuta sa faca mai repede primii pasi, un antepremergator are si un rol esential in dezvoltarea cognitiva si senzoriala a copilului. Nu doar ca acesta are rolul de a il sprijini in a porni devreme pe propriile picioare, dar acum antepremergatoarele dispun si de o serie de accesorii si jocuri care au rolul de a ii stimula capacitatile motrice, de a recunoaste forme, culori, texturi sau sunete. Asadar, acesta devine si un accesoriu educativ, care ii va ocupa timpul, asa ca cel mic va invata sa descopere lumea si sa capete cunostinte noi prin joc.

In acest mod parintii vor putea beneficia de cateva momente libere, pentru ca orice copil isi va gasi de lucru si se va juca in siguranta descoperind toate functiile puse la dispozitie de antepremergator. Acest dispozitiv atat de apreciat de parinti a fost de baza in ultima vreme si foarte multi copii au deprins mersul datorita lui. Folosit in masura si la momentul potrivit, antepremergatorul reprezinta cea mai rapida cale catre o dezvoltare armonioasa a oricarui copil, atat din punct de vedere fizic cat si cognitiv si emotional. Este foarte important ca datorita lui cel mic poate sa faca primii pasi catre independenta, capatand incredere in propriile forte si invatand sa exploreze singur lumea pe care o va descoperi pas cu pas.